ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ

ΕΥΡΩ Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ E Ι Α Κ Η

----------------------------

Τη θέση ότι “οι γυναίκες μπορούν και  πρέπει να μπουν στην πολιτική και να έχουν συμμετοχή στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα κέντρα αποφάσεων”  διατύπωσε χθες το βράδυ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκη και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.
Όπως υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης  στη νέα σελίδα της Αττικής, οι γυναίκες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί ο αγώνας για την εξάλειψη των διακρίσεων .
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «γίνεται πλέον όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η πρόοδος των γυναικών είναι και πρόοδος για όλους και ότι ο μισός πληθυσμός της γης δικαιούται να έχει την ανάλογη θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων».
Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο έργο του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου  επισημαίνοντας ότι ο  Δ. Χατζηδάκης με τα έργα του και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει έχει εκσυγχρονίσει και ομορφύνει το δήμο του.
«Ο Δ. Χατζηδάκης ξέρει να δίνει μάχες σε πολιτικό, αυτοδιοικητικό και προσωπικό επίπεδο και να βγαίνει νικητής. Το ίδιο θα συμβεί και με την υποψηφιότητα του για μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ».  
H Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος. Συντονίστρια της βραδιάς ήταν η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Μαρία Ζάγκα.
Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος του Συνδέσμου Για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Ειρήνη Φερέτη, η επίκουρη καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμός και Γυναίκα Ξένια Αργειτάκη, και η δημοσιογράφος Άντζελα Καραγιώργου.